Piure de cartofi – vegan, simplu si sanatos, cu lapte vegetal bio

Desi pare un subiect banal, merita sa vorbim despre una dintre mancarurile preferate ale romanilor in foarte multe familii: piure de cartofi. In mod traditional, pe langa cartofi, de obicei se adauga sare, unt sau margarina, ulei si lapte de vaca. Asadar, multa proteina animala sau daca vegetala (margarina, ulei), deloc sanatoasa.

Cum sa faci piure absolut simplu, gustos, vegan, sanatos? Ai nevoie de doar doua ingrediente:

  • cartofi fierti, pasati
  • lapte vegan, adica bautura vegetala din soia (se poate si lapte de ovaz, lapte de orez, lapte de migdale etc.)

Partea cea mai buna este ca cele mai multe sortimente de lapte vegan de pe piata sunt chiar bio, cu ingrediente 100% naturale provenite din agricultura ecologica. Desigur, laptele vegan costa mai mult decat cel de vaca, dar la piure folositi putin si merita din plin! Piureul va fi gustos, pe placul adultilor si al copiilor.

Recomandam sa fie servit alaturi de salata si un alt produs vegan (nuggets, snitel – vom aborda in curand pe veggy.ro si aceste produse) sau vegetarian (cascaval pane, specialitati).

Atentie, recomandam sa nu folositi sare la piure. De ce? Oricum veti consuma probabil alte produse langa piure care vor contine sare. De exemplu muraturi, adesea apreciate de romani, unde sarea este din abundenta. Sau produse vegan / vegetariene precum cele mentionate mai sus. Asadar, sarea in piure este inutila la gust (si nesanatoasa).

Incercati si veti manca mai sanatos, protejand in acelasi timp mediul si animalele!

De ce vegan? Niciun animal nu sufera (industria alimentara este ingrozitoare, gasiti multe informatii online) si va ajutati si starea de sanatate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*