Bautura vegetala (lapte) de soia K-take it veggie – sub lupa Veggy.ro

Laptele de vaca si laptele de origine animala in general poate fi inlocuit foarte simplu de catre orice adult sau copil cu lapte vegan, adica bautura vegetala. Pe piata din Romania exista multe variante in retailul modern, inclusiv branduri proprii. Cel mai popular este cu siguranta laptele de soia. Un produs recomandat prin prisma pretului minim de piata este bautura de soia din gama K-take it veggie de la Kaufland.

De pe site-ul Kaufland Romania aflam ca „Băuturile bio din gama K-take it veggie sunt ideale pentru cei care au intoleranță la lactoză sau cei care vor să își diversifice meniul. Încearcă toate sortimentele disponibile: din migdale, orez, ovăz și soia.”

Laptele de soia K-take it veggie (disponibil in toate magazinele Kaufland din Romania) are in prezent un pret de 5,25 lei / cutie de 1l, semnificativ sub preturile unor branduri mai cunoscute. Un pret similar are si Lidl pentru produsul sau asemanator, pe care il vom prezenta in curand.

Consideram ca produsul nu este deloc un compromis, ci unul de foarte buna calitate, cu pret minim posibil prin faptul ca este un produs cu brand privat, cu cheltuieli minime de marketing si implicit cu volum de vanzari foarte bun. Este un produs ecologic, bio, organic. Asadar, evident ca vorbim despre soia nemodificata genetic, din agricultura ecologica controlata.

Ingrediente (conform ambalaj): apa, boabe de soia (7%), zahar, alge de mare. Boabele de soia si zaharul provin ambele din agricultura ecologica controlata. Zahar este foarte putin, analizand eticheta, caci avem 3 g glucide pe 100 ml, din care 2,9 g zaharuri. Pentru persoanele care nu au probleme de sanatate, este foarte ok. Pentru cei cu probleme cu glicemia, trebuie cerut sfatul medicului. Produsul este fara lactoza in mod natural. Atentie, contine calciu – 120 mg / 100 ml. Proteine – 2,8 g. Grasimi – 1,6 g, din care 0,2 g acizi grasi saturati. Include si fibre – 0,5 g, iar continutul de sare este foarte mic – 0,13 g – evident toate datele se refera la 100 ml de produs.

De pe ambalaj aflam ca bautura de soia K-take it veggie este produsa in Austria.

Acest lapte vegan poate inlocui laptele de vaca in orice reteta culinara. Este excelent si pentru a fi consumat ca atare, in combinatii cu cacao, cafea, mixuri de cafea, ciocolata calda etc. Iese si un frappe excelent 😉

Produsul a fost lansat international si in Romania la finalul anului 2016, cand s-a lansat gama de produse K-take it veggie.

Pret in Romania: 5,25 lei (februarie 2020). Pret in Germania: 0,95 euro (kaufland.de), adica un pret asemanator.

Produsul are termen mare de valabilitate, nu trebuie tinut la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*